Néró rozé. Kézzel szüretelt, egyedi, finom édes szőlő illattal, jellegzetes fűszeres zamatanyagokkal rendelkező, elegáns rosé bor. Magyar nemesítésű csemegeszőlő, azonban magas cukorfokkal szüretelhető fajta, ezért kiválóan alkalmas borkészítésre. Mértékletes fogyasztása bizonyítottan gyógy és gyulladáscsökkentő hatású.
Eper krémleves és epres ételek mellé tökéletes rozébor.
Díjak:
Koch Csaba 2016-os Néró rosé aranyérem
Magyarország 2021 Legjobb Újbora Borverseny - Nagyarany (Rosé kategória győztes és egyben Magyarország legjobb újbora!)
XXI. Miklós Napi Országos Rosé Borverseny - Aranyérem
2022 Vinalies Mondial du Rosé - ezüstérem
Színében a félbe vágott eper jelenik meg. Illatában fajtajelleges málna. Málnás-szedres íz jegyekkel jelentkező, kedves sauvignon rozé bor, ami egy kiemelkedő adottságú fajta, a biztosan kezelt reduktivitás és a borász merészségének sikeres találkozója. Az Alföldön ritkán készítenek ebből a nemes fajtából rozét - ez a változat igazolta a törekvést. Kissé telt, mégis jól iható, jelentős borászati tudást sejtető, elegáns bor.
Díjak:
XXII. Miklós Napi Országos Rosé Borverseny - ezüstérem
Rosé cuvée. A legjobb dűlőkből válogatott, kézzel szüretelt, hozamkorlátozott Kékfrankos, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir szőlőből házasított rosé cuvée bor. Gazdag illatok, málnás, friss gyümölcsös ízek, és a szánkban szétroppanó szőlőszem üdesége jellemzi. Széles, tartalmas szinte ásványosnak tekinthető ez a rozé, mindamellett, hogy friss és gyümölcsös is.
Díjak:
Vinagora 2021 Aranyérem
Magyarország 2021 Legjobb Újbora Borverseny - ezüstérem
XXII. Miklós Napi Országos Rosé Borverseny Aranyérem
Korszerű technológiával készített, a rosé borok között közepesen testes, friss és gyümölcsös bor. Illatában szamócás, málnás gyümölcsösség jelentkezik, ízében a roppanó szőlőszem üdeségét érezni.
Fogyasztása 10-12 °C-on ajánlott, saláták, halételek és könnyű fogások mellé.
Díjak:
XXII. Miklós Napi Országos Rozé Borverseny - Aranyérem
© 2023 Koch Borászat. Honlapkészítés